Pelangi Hijau

..someone who is passionate in food and travel..
..pelangiHijau dan MyJeonghyang..
..25 july 2015..

Sunday 23 October 2016

Biskut cornflakes pearl

Belek fb, then terjumpa satu resepi biskut yang mudah..bahan sikit, senang dapat..caranya pon mudah..

Cuba punya cuba..

Taaraaaaa...dah jd..heheheheh..
Yang penting makhluk kecik ni nak makan..
Habis pon tak per..nanti mummy buat ag..


Bahan :
150gm tepung gandum
150gm mentega suhu bilik
75 gm gula kastor
60gm emping jagung
25gm kepingan badam cincang (saya juga walnut..tu jer yang ada dlm laci..hehehe)
1 sudu teh esen vanila

Cara: 
1. Satukan tepung gandum, mentega dan gula kastor dalam bekas adun..

2. Setelah sebati, masukkan emping jagung dan kepingan badam atau walnut tu kan..

3. Masukkan esen vanila dan gaul sebati..

4. Sediakan dulang pembakar. Saya alaskan dengan kertas baking. Panaskan oven 125•c..

5. Sudukan adunan ke dulang pembakar. Bakar selama 20 ke 25 minit..

Biskutnya agak nice lah..tak terlalu rangup, tak terlalu manis. Mmg just nice..

Ayah mmg confirm jeles, sbb tak dpt kan? Hehehehhe..nanti mummy buat kan ag k syg?

No comments:

Post a Comment